Descriere generală

Tabara este dedicată copiilor peste 8 ani si are scopul de a oferi un program integrat de aventură în natură si dezvoltare personală. Activ Parc este desfasurat pe o suprafata de 4 hectare, fiind inconjurat de o natura salbatică neatinsa de dezvoltarea urbană, fapt ce asigura un mediu perfect pentru desfăsurarea activitatilor outdoor si reconectarea copiilor cu natura.

Printre activitațile sportive din tabara enumeram, escalada în copaci, (stimulează abilitati cum ar fi: echilibrul, tenacitatea, viteza de reactie, lucrul în echipa, atentia), drumeții în pădurea Almas timp în care aflam curiozitati despre ecosistemul din zona, lecție de supraviețuire în natură, paintball, jocuri și activitati de echipă, vizită la stâna de oi și nu în ultimul rând activități creative și distractive.

Alături de programul activ, programul de dezvoltare personală are scopul de a dezvolta abilitațile de comunicare și relationare, de a stimula curiozitatea și creativitatea și de a completa educația formală primita la scoala, prin activități non-formale (orientare în natură și curiozitati despre ecosistemul în care traim, ecologie), personalizate special de catre îndrumatorii nostri pentru programele de tabară.

Programul taberei are scopul de a stimula spiritul de cunoastere și descoperire al copiilor și de a-i învata importanța naturii și a sportului cât și importanța valorilor sociale, în dezvoltarea lor actuala și ulterioara.

 
Îndrumători
Programul taberei este conceput și realizat de Activ Parc în colaborare cu oameni dedicati meseriei lor, cu experienta de cel putin 10 ani în pregatirea copiilor si în organizarea activitătțlor extracuriculare, iubitori de natura și de frumos. Membrii Activ Parc au fost deschizatori de drumuri în activități de educatie nonformală în judetul Neamt, realizând programe inovatoare pentru activități în natură, în urma carora au obtinut premii si distinctii. Organizăm tabere de peste 6 ani, am condus activităti sportive și recreative pentru sute de copii atât în calitate de organizatori, dar și de gazde. Ne place ceea ce facem și ne dorim ca prin propriul exemplu sa transmitem generațiilor care vin, dragostea de sport și natură

 
Locația - Activ Parc & Hostel

Tabara se va desfașura în localitatea Negrești, judetul Neamț, la doar 15 km de Piatra Neamț. Copiii vor fi cazati în camere cu 2 pana la 6 paturi. Activ Parc se găseste chiar la baza pădurii Almaș, într-un peisaj de poveste. Mai multe detalii gasiți aici

 
Programul taberei

1. Activitați introductive:

 • Regulamentul și programul taberei

 • Împartirea pe echipe a copiilor

 • Crearea unei identităti a echipelor: nume, steag, dansul reprezentativ

 • Parada echipelor

 

2. Suntem ACTIVI

 • Drumeție. Copiii vor porni în drumetie în pădurea Almaș și vor dezlega indicii despre misterele padurii, vor participa la o vanatoare de comori pe care le vor fi folosite ulterior pentru o activitate creativă. Pe parcurs vorbim despre plante și mâncăm fructe de pădure.

 • Escaladă în copaci: trasee de escaladă in functie de înăltime și de vârsta, precum și de abilitati fizice. Programul este menit să dezvolte coordonarea, atenția către detalii, empatia și încrederea în sine.

 • Lecție de supraviețuire în natură. Vom simula o situatie limită în care notiunile de baza legate de supraviețuire vor fi prezentate de către trainerii nostri apoi copiii vor avea de construit un adapost și vor invăta pașii necesari pentru a rezista cât mai mult într-o situatie limita și mai ales ce trebuie sa faca ca să se asigure ca sunt gasiți cat mai repede. Cu aceasta ocazie vor învata să-si pregăteasca un bagaj cu cele  absolut necesare pentru orice fel de drumeție.

 • Jocuri de echipă. Copiii vor fi implicați în diferite probe atat atletice (alergare, stafeta, jocuri de echilibru, jocuri de rapiditate în reactie) cît si sportive (învata să faca o încălzire, gimanstică,volei, fotbal) cu grade diferite de dificultate în functie de abilitatile fizice ale copiilor. Copiii vor concura în echipa. 

 • Jocurile copilariei. Copiii vor fi impartiti pe grupe si vor juca Capra, Țara țara vrem ostași, Măgarul intre oi, Sticluța cu otravă și multe altele.

 

3. Alte activitati outdoor

 • Jocuri cu apa. distractie la superlativ.

 • Tir cu arcul si Paintball: Copiii vor fi împartiti în grupe și vor avea mai multe încercari de a nimeri mijlocul țintei cu săgețile. Partea cea mai distractivă este organizarea unui concurs de camuflaj

 • Activitatile creative se desfasoara, în cadrul atelierelor micii patiseri, modelaj, pictura și design.

 

4. Activitati de socializare

  Fashion  party ( copiii si vor crea propriile costume, u este necesara nici un fel de tinută specială), jocuri de perspicacitate și de cultură generala, discoteca, karaoke,  concurs de talente, escape room.

 

5. Excursie

Excursiile organizate în cadrul taberei au rolul de a le dezvolta copiilor dorinta de a călatori și de a descoperi mai mult. În fiecare tabară venim cu o destinație cât mai atractivă și inedită, iar pe parcursul excursiei echipele sunt antrenate în gasirea unor informații aparte. Astfel îi incurajăm sa pună întrebări să citească informațiile de interes și să fie atenți la explicații.

 

6. Ultima seară cu foc de tabară

Copiii sunt premiati cu diplome și medalii pentru curajul de a parcurge probele întâlnite în fiecare zi, câstigand titlul de aventurier. In ultima seara vom aprinde focul de tabară si împreuna vom împărtăși cele mai frumoase momente ale taberei.

 
Dezvoltare personală 

În activitătile desfășurate, ne vom concentra atentia pe:

 • Abilitati de lucru în echipă (prin cooperare și comunicare)

 • Abilitati de auto-prezentare (prezentări în cadrul grupului)

 • Abilitati de lidership și cooperare pentru conștientizarea calitatilor fiecărui copil în parte

 • Indentificarea lucrurilor n comun la nivel de hobby și subiecte de discutie

 • Intărirea comunicarii interpersonale si diminuarea inhibitiorilor( imbunatarirea increderii in sine)

 • Importanta motivării colegilor in diferite situatii (empatie) si rezultatele pozitive pe care aceasta o poate avea asupra grupului

 • Incurajarea creativitatii și a sponteneitatii prin îndeplinirea unor misiuni neobisnuite, inedite

 • Exprimarea deschisa a părerilor despre experinetele trăite în timpul taberei și a celorlalti participanți

 • Abilități de rezolvare a problemelor/ conflictelor între participanti (prin simulări distractive)

 • Dezvoltarea gândirii logice necesara pentru rezolvarea eficiența unor activități

 
Bagajul de tabară

Pentru a vă ușura munca în pregatirea bagajului copilului dumneavostră am venit cu câteva sfaturi pentru dumneavoastră:

 • Nu încarcați bagajul cu articole de îmbracaminte nepotrivite sezonului sau obiecte complet inutile pentru o tabară la munte.

 • O lista cu inventarierea hăinutelor copilului ar fi binevenită deoarece acestea se pot încurca foarte ușor.

 • De asemenea vă sfătuim să îi puneți în bagaj și câteva medicamente pentru răceala sau gripă, constipație etc., medicamente care i-au fost administrate în trecut și pentru care nu prezintă vreo alergie.

 • Vă sugeram să nu le dati copiilor telefoane mobile, console de jocuri portabile, laptopuri etc., deoarece acestea pot fi pierdute și pot distrage atentia copilului de la jocuri și activitați de grup

 • În continuare aveți lista cu lucrurile care nu ar trebui să lipsească din bagajul copilului:

 

 1. rucsac (maxim 25 de litri – care va fi folosit pentru drumeții)

 2. bocanci/ghete de munte (se recomandă o a doua pereche de încălţăminte de tip sport)

 3. șlapi sau papuci de casă

 4. pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.)

 5. pantaloni scurți

 6. tricouri (1/zi)

 7. hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă) 

 8. ciorapi bumbac (1 pereche/zi)

 9. trening

 10. şapcă, ochelari pentru soare

 11. crema protectie solara

 12. lenjerie intimă

 13. pijama

 14. pelerină de ploaie sau geaca de vara impermeabila cu gluga ( e potrivita si pentru serile vantoase

 15. trusă de toaletă

 16. medicamente – pentru copiii cu probleme de sănătate (acestea se vor administra sub supravegherea personalului și cu înștiintarea asistentului taberei.

 
PRET
Tabara Activi în natură - Școlari mari

Prețul taberei este de 1.000 LEI

Observații:

 • Pentru grupuri de copii, copii din aceeași familie sau înscrieri în tabere consecutive oferim discounturi. Sunați-ne și întrebați-ne! Suntem flexibili!

 • Transportul NU este asigurat. 

 
 

© Copyright 2013 Activ Parc - aventură în natură

 Sat Negresti 661, Comuna Negrești, judeţul Neamţ
​www.activparc.ro
activ.parc@gmail.com​​
Telefon:  0754 542 644;