
Descriere generală
Printre activitațile sportive din tabara enumeram, escalada în copaci, (stimulează abilitati cum ar fi: echilibrul, tenacitatea, viteza de reactie, lucrul în echipa, atentia), drumeții în pădurea Almas timp în care aflam curiozitati despre ecosistemul din zona, lecție de supraviețuire în natură, paintball, jocuri și activitati de echipă și nu în ultimul rând activități creative și distractive.
Alături de programul activ, programul de dezvoltare personală are scopul de a dezvolta abilitațile de comunicare și relationare, de a stimula curiozitatea și creativitatea și de a completa educația formală primita la scoala, prin activități non-formale (orientare în natură și curiozitati despre ecosistemul în care traim, ecologie), personalizate special de catre îndrumatorii nostri pentru programele de tabară.
Programul taberei are scopul de a stimula spiritul de cunoastere și descoperire al copiilor și de a-i învata importanța naturii și a sportului cât și importanța valorilor sociale, în dezvoltarea lor actuala și ulterioara.
Oferta de tabăra se adresează organizatorilor de tabere, pentru grupuri de minimum 20 de participanți. Asfel ne adresam cadrelor didactice, cluburilor sportive sau cluburilor de elevi, centrelor de educație și agențiilor de turism , primind solicitări și rezervări la adresa activ.parc@gmail.com sau telefonic la 0754 542 644.

Îndrumători
Programul taberei este conceput și realizat de Activ Parc în colaborare cu oameni dedicati meseriei lor, cu experiență de cel putin 10 ani în pregatirea copiilor si în organizarea activităților extracuriculare, iubitori de natura și de frumos. Membrii Activ Parc au fost deschizatori de drumuri în activități de educatie nonformală, realizând programe inovatoare pentru activități în natură, în urma cărora au obținut premii si distincții. Organizăm tabere de peste 8 ani, am condus activităti sportive și recreative pentru sute de copii atât în calitate de organizatori, dar și de gazde. Ne place ceea ce facem și ne dorim ca prin propriul exemplu sa transmitem generațiilor care vin, dragostea de sport și natură reamintindu-le plăcerea jocului cu prietenii, valorile unei prietenii adevarate, bucuria de a împărtăși experiențe si de a ne juca în aer liber. Permenenta preocupare pentru autodezvoltare pentru a aduce noutate în programele noastre și colaborările cu parteneri activi în formarea și educația copiilor sunt elementele de baza care asigură calitatea programului de activități, siguranța locului de desfăsurare, asigurarea alimentației sănătoase, La Activ Parc asigurăm condiții excelente pentru tabare educativ-recreative cu obiective precise și îndrumători calificați.
Locația - Activ Parc & Hostel
Tabara se va desfașura în localitatea Negrești, judetul Neamț, la doar 15 km de Piatra Neamț. Copiii vor fi cazati în camere cu 2 pana la 6 paturi. Activ Parc se găseste chiar la baza pădurii Almaș, într-un peisaj de poveste. Mai multe detalii gasiți aici
Din programul taberei
1. Activitați introductive:
-
Regulamentul și programul taberei
-
Spargem gheața!
2. Suntem ACTIVI
-
Ne aventurăm în lumea pădurii și descoperim rețeaua copacilor. Copiii vor porni în drumetie în pădurea Almaș și vor dezlega indicii despre misterele padurii. Pe parcurs vorbim despre plante și mâncăm fructe de pădure.
-
Escaladă în copaci: trasee de escaladă in functie de înăltime și de vârsta, precum și de abilitati fizice. Programul este menit să dezvolte coordonarea, atenția către detalii, empatia și încrederea în sine.
-
Lecție de supraviețuire în natură. Vom simula o situatie limită în care notiunile de baza legate de supraviețuire vor fi prezentate de către trainerii nostri apoi copiii vor avea de construit un adapost și vor invăta pașii necesari pentru a rezista cât mai mult într-o situatie limita și mai ales ce trebuie sa faca ca să se asigure ca sunt gasiți cat mai repede. Cu aceasta ocazie vor învata să-si pregăteasca un bagaj cu cele absolut necesare pentru orice fel de drumeție.
-
Jocuri de echipă sau jocurile copilariei. Copiii vor fi implicați în diferite probe atat atletice (alergare, stafeta, jocuri de echilibru, jocuri de rapiditate în reactie) cît si sportive (învata să faca o încălzire, gimanstică,volei, fotbal) cu grade diferite de dificultate în functie de abilitatile fizice ale copiilor. Copiii vor concura în echipa.
4. Activitati creative
Activitatile creative se desfasoara, în cadrul atelierelor micii patiseri, modelaj sau fashion party.
5. Activiăți creativ-recreative
Lucram, descoperim, întelegem, gândim, perseverăm și la final sărbatorim reușita prin diverse activtați recreative.
n activitătile desfășurate, ne vom concentra atentia pe:
-
Abilitati de lucru în echipă (prin cooperare și comunicare)
-
Exprimarea deschisa a părerilor și argumentarea acestora despre experinetele trăite în timpul taberei și ascultarea celorlalti participanți
-
Abilitati de prezentare a proiectului sau a unei idei (public speaking/prezentări în cadrul grupului)
-
Importanta motivării colegilor in diferite situatii (empatie) si rezultatele pozitive pe care aceasta o poate avea asupra grupului
-
Abilitati de lidership și cooperare pentru conștientizarea calitatilor fiecărui copil în parte
-
Intărirea comunicarii interpersonale si diminuarea inhibitiorilor, acolo unde este cazul (imbunatarirea increderii in sine)
6. Ultima seară cu foc de tabară
Copiii sunt premiati cu diplome și medalii pentru curajul de a parcurge probele întâlnite în fiecare zi, câstigand titlul de aventurier. In ultima seara vom aprinde focul de tabară si împreuna vom împărtăși cele mai frumoase momente ale taberei.
Bagajul de tabară
Pentru a vă ușura munca în pregatirea bagajului copilului dumneavostră am venit cu câteva sfaturi pentru dumneavoastră:
-
Nu încarcați bagajul cu articole de îmbracaminte nepotrivite sezonului sau obiecte complet inutile pentru o tabară la munte.
-
O lista cu inventarierea hăinutelor copilului ar fi binevenită deoarece acestea se pot încurca foarte ușor.
-
De asemenea vă sfătuim să îi puneți în bagaj și câteva medicamente pentru răceala sau gripă, constipație etc., medicamente care i-au fost administrate în trecut și pentru care nu prezintă vreo alergie.
-
Vă sugeram să nu le dati copiilor telefoane mobile, console de jocuri portabile, laptopuri etc., deoarece acestea pot fi pierdute și pot distrage atentia copilului de la jocuri și activitați de grup
-
În continuare aveți lista cu lucrurile care nu ar trebui să lipsească din bagajul copilului:
-
rucsac (maxim 25 de litri – care va fi folosit pentru drumeții)
-
bocanci/ghete de munte (se recomandă o a doua pereche de încălţăminte de tip sport)
-
șlapi sau papuci de casă
-
pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.)
-
pantaloni scurți
-
tricouri (1/zi)
-
hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă)
-
ciorapi bumbac (1 pereche/zi)
-
trening
-
şapcă, ochelari pentru soare
-
crema protectie solara
-
lenjerie intimă
-
pijama
-
pelerină de ploaie sau geaca de vara impermeabila cu gluga ( e potrivita si pentru serile vantoase
-
trusă de toaletă
-
medicamente – pentru copiii cu probleme de sănătate (acestea se vor administra sub supravegherea personalului și cu înștiintarea asistentului taberei.