top of page
Spring Camp.jpg
Anchor 1
Descriere generală

Tabara de primăvară este dedicată copiilor peste 6 ani și oferă un program interactiv de activități creative pe tema tradițiilor de Paște, combinat cu diverse activități de dezvoltare personală. Activ Parc este desfașurat pe o suprafata de 4 hectare, fiind inconjurat de o natura neatinsa de dezvoltarea urbană, fapt ce asigura un mediu perfect pentru organizarea activitatilor outdoor și reconectarea copiilor cu natura.

Printre activitățile sportive din tabara enumeram, drumeții în pădurea Almas, timp în care aflam curiozitati despre ecosistemul din zona, lecție de supraviețuire în natură, paintball, jocuri și activitati de echipă, excursie tematică în Bucovina.

Alături de programul activ- creativ, programul de dezvoltare personală are scopul de a dezvolta abilitațile de comunicare și relationare, de a stimula curiozitatea și creativitatea și de a completa educația formală primita la școala, prin activități non-formale (orientare în natură și curiozitati despre ecosistemul în care traim, ecologie), personalizate special de catre îndrumatorii nostri pentru programele de tabară.

Programul taberei are scopul de a stimula spiritul de cunoastere și descoperire al copiilor și de a-i învata importanta tradițiilor, precum si a cunoașterii naturii, cat si importanța valorilor sociale, în dezvoltarea lor actuala si ulterioara.

Descriere gen ptab primavara
Îndrumători
Programul taberei este conceput și realizat de Activ Parc în colaborare cu oameni dedicati meseriei lor, cu experiență de cel putin 10 ani în pregatirea copiilor si în organizarea activităților extracuriculare, iubitori de natura și de frumos. Membrii Activ Parc au fost deschizatori de drumuri în activități de educatie nonformală,  realizând programe inovatoare pentru activități în natură, în urma cărora au obținut premii si distincții. Organizăm tabere de peste 7 ani, am condus activităti sportive și recreative pentru sute de copii atât în calitate de organizatori, dar și de gazde. Ne place ceea ce facem și ne dorim ca prin propriul exemplu sa transmitem generațiilor care vin, dragostea de sport și natură reamintindu-le plăcerea jocului cu prietenii, valorile unei prietenii adevarate, bucuria de a împărtăși experiențe si de a ne juca  în aer liber.  Permenenta preocupare pentru autodezvoltare pentru a aduce noutate în programele noastre și colaborările cu parteneri activi în formarea și educația copiilor  sunt elementele de baza care asigură calitatea programului de activități, siguranța locului de desfăsurare, asigurarea alimentației sănătoase, La Activ Parc asigurăm condiții excelente pentru tabare educativ-recreative cu obiective precise și îndrumători calificați.
Indrumatori tab primavara
Locația - Activ Parc & Hostel

Tabara se va desfașura în localitatea Negrești, judetul Neamț, la doar 15 km de Piatra Neamț. Copiii vor fi cazati în camere cu 2 pana la 6 paturi. Activ Parc se găseste chiar la baza pădurii Almaș, într-un peisaj de poveste. Mai multe detalii gasiți aici

Locatia tab primava
Programul taberei

1. Activitați introductive:

 • Regulamentul și programul taberei

 • Împartirea pe echipe a copiilor

 • Crearea unei identităti a echipelor: nume, steag, dansul reprezentativ

 • Parada echipelor

 

2. Suntem ACTIVI

 • Drumeție. Copiii vor porni în drumetie în pădurea Almaș și vor dezlega indicii despre misterele padurii, vor participa la o vanatoare de comori, comori care vor fi folosite ulterior pentru realizarea unui ierbar.

 • Lecție de supraviețuire în natură. Vom simula o situatie limită în care notiunile de baza legate de supraviețuire vor fi prezentate de către trainerii nostri apoi copii vor avea de construit un adapost și vor invăta pasii necesari pentru a rezista cat mai mult într-o situatie limita și mai ales ce trebuie sa faca ca să se asigure ca sunt gasiți cat mai repede. Cu aceasta ocazie vor învata să-si pregăteasca un bagaj cu cele  absolut necesare pentru orice fel de drumeție.

 • Jocurile copilariei. Copiii vor fi impartiti pe grupe si vor juca Capra, Țara țara vrem ostași, Măgarul intre oi, Sticluța cu otravă și multe altele.

 • Tir cu arcul si Paintball: Copiii vor fi împartiti în grupe și vor avea mai multe încercari de a nimeri mijlocul țintei cu săgețile. Partea cea mai distractivă este organizarea unui concurs de camuflaj

 

3. Suntem CREATIVI

 • Atelier de incondeiat oua, acest atelier incepe prin prezentarea simbolisticii oului de Paste si vom exersa catva modele mai intai pe hartie, apoi vom trece la incondeierea traditionala. Atelierul presupune inclusiv pregatirea oualelor pentru incondeiere.

 • Atelier de modelaj in lut, al carui scop este crearea unui obiect suport pentru oul de Paste

 • Master chef in cozonac. Cozonacul are o poveste, dupa prezentarea acesteia, copiilor li se vor inmana retete cu cate un ingredient lipsa.  Va trebui identificat elementul lipsa iar apoi va trebui pregatit aluatul conform povestii spuse. Dupa framantare ii vom decora specific si ii vom coace.

 • Concursul de impletiti sarmale, va asigura o distracție pe cinste.

 

4. Activitati de socializare

   Jocuri de perspicacitate și de cultură generala, concurs de talente, escape room.

 

5. Excursie

Excursiile organizate în cadrul taberei au rolul de a le dezvolta copiilor dorinta de a călatori și de a descoperi mai mult. În fiecare tabară venim cu o destinație cât mai atractivă și inedită, iar pe parcursul excursiei echipele sunt antrenate în gasirea unor informații aparte. Astfel îi incurajăm sa pună întrebări să citească informațiile de interes și să fie atenți la explicații. Excursia din tabara de primavară are tematica tradițiilor de Paste și va fi organizată în Bucovina.

 

6. Ultima seară cu foc de tabară

Copiii sunt premiati cu diplome și medalii pentru ceativitate si spirti de chipa, câstigand titlul de Master chef sau Picotorul de oua. In ultima seara vom aprinde focul de tabară si împreuna vom împărtăși cele mai frumoase momente ale taberei.

 
Dezvoltare personală 

În activitătile desfășurate, ne vom concentra atentia pe:

 • Abilitati de lucru în echipă (prin cooperare și comunicare)

 • Abilitati de auto-prezentare (prezentări în cadrul grupului)

 • Abilitati de lidership și cooperare pentru conștientizarea calitatilor fiecărui copil în parte

 • Indentificarea lucrurilor n comun la nivel de hobby și subiecte de discutie

 • Intărirea comunicarii interpersonale si diminuarea inhibitiorilor( imbunatarirea increderii in sine)

 • Importanta motivării colegilor in diferite situatii (empatie) si rezultatele pozitive pe care aceasta o poate avea asupra grupului

 • Incurajarea creativitatii și a sponteneitatii prin îndeplinirea unor misiuni neobisnuite, inedite

 • Exprimarea deschisa a părerilor despre experinetele trăite în timpul taberei și a celorlalti participanți

 • Abilități de rezolvare a problemelor/ conflictelor între participanti (prin simulări distractive)

 • Dezvoltarea gândirii logice necesara pentru rezolvarea eficiența unor activități

Progr tab primavara
Bagajul de tabară

Pentru a vă ușura munca în pregatirea bagajului copilului dumneavostră am venit cu câteva sfaturi pentru dumneavoastră:

 • Nu încarcați bagajul cu articole de îmbracaminte nepotrivite sezonului sau obiecte complet inutile pentru o tabară la munte.

 • O lista cu inventarierea hăinutelor copilului ar fi binevenită deoarece acestea se pot încurca foarte ușor.

 • De asemenea vă sfătuim să îi puneți în bagaj și câteva medicamente pentru răceala sau gripă, constipație etc., medicamente care i-au fost administrate în trecut și pentru care nu prezintă vreo alergie.

 • Vă sugeram să nu le dati copiilor telefoane mobile, console de jocuri portabile, laptopuri etc., deoarece acestea pot fi pierdute și pot distrage atentia copilului de la jocuri și activitați de grup

 • În continuare aveți lista cu lucrurile care nu ar trebui să lipsească din bagajul copilului:

 

 1. rucsac (maxim 25 de litri – care va fi folosit pentru drumeții)

 2. bocanci/ghete de munte (se recomandă o a doua pereche de încălţăminte de tip sport)

 3. șlapi sau papuci de casă

 4. pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.)

 5. pantaloni scurți

 6. tricouri cu mâneca lunga (1/zi)

 7. hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă) 

 8. ciorapi bumbac (1 pereche/zi)

 9. trening

 10. şapcă, ochelari pentru soare

 11. lenjerie intimă

 12. pijama

 13. pelerină de ploaie sau geaca de vara impermeabila cu gluga ( e potrivita si pentru serile vantoase

 14. trusă de toaletă

 15. medicamente – pentru copiii cu probleme de sănătate (acestea se vor administra sub supravegherea personalului și cu înștiintarea asistentului taberei.

Bagjul tab prim
Galerie Tab prim
PREȚ
Tabara Activi în natură - Școlari 

Prețul taberei este de 850 LEI

Observații:

 • Pentru grupuri de copii, copii din aceeași familie sau înscrieri în tabere consecutive oferim discounturi. Sunați-ne și întrebați-ne! Suntem flexibili!

 • Transportul NU este asigurat. 

Tarif tab prim
bottom of page