top of page
Anchor 1
Descriere
Descriere generală

Printre activitațile sportive din tabara enumeram, escalada în copaci, (stimulează abilitati cum ar fi: echilibrul, tenacitatea, viteza de reactie, lucrul în echipa, atentia), drumeții în pădurea Almas timp în care aflam curiozitati despre ecosistemul din zona, lecție de supraviețuire în natură, paintball, jocuri și activitati de echipă, vizită la stâna de oi și nu în ultimul rând activități creative și distractive.

Alături de programul activ, programul de dezvoltare personală are scopul de a dezvolta abilitațile de comunicare și relationare, de a stimula curiozitatea și creativitatea și de a completa educația formală primita la scoala, prin activități non-formale (orientare în natură și curiozitati despre ecosistemul în care traim, ecologie), personalizate special de catre îndrumatorii nostri pentru programele de tabară.

Programul taberei are scopul de a stimula spiritul de cunoastere și descoperire al copiilor și de a-i învata importanța naturii și a sportului cât și importanța valorilor sociale, în dezvoltarea lor actuala și ulterioara.

Tariful taberei este de 1.300 lei, pentru înscrieri certă  Înscrierea certă necesită plata unui avans de 300 lei.

Înscrieri: primim solicitări pentru înscriere la adresa activ.parc@gmail.com și telefonic la unul din numerele

0756 114 277 sau 0754 542 644

Pret
 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram
facebook%2520add%2520tabere%25202020_edi
Îndrumători
Programul taberei este conceput și realizat de Activ Parc în colaborare cu oameni dedicati meseriei lor, cu experiență de cel putin 10 ani în pregatirea copiilor si în organizarea activităților extracuriculare, iubitori de natura și de frumos. Membrii Activ Parc au fost deschizatori de drumuri în activități de educatie nonformală,  realizând programe inovatoare pentru activități în natură, în urma cărora au obținut premii si distincții. Organizăm tabere de peste 7 ani, am condus activităti sportive și recreative pentru sute de copii atât în calitate de organizatori, dar și de gazde. Ne place ceea ce facem și ne dorim ca prin propriul exemplu sa transmitem generațiilor care vin, dragostea de sport și natură reamintindu-le plăcerea jocului cu prietenii, valorile unei prietenii adevarate, bucuria de a împărtăși experiențe si de a ne juca  în aer liber. Partenerii nostri de la Centrul Cambridge realizează activitășile de limbă engleză.  Permenenta preocupare pentru autodezvoltare pentru a aduce noutate în programele noastre în fiecare an își spune cuvântul în calitatea programului de activități, a locului de desfăsurare, a alimentației sănătoase cât și a numărului limitat de participanți în tabere, asigurând astfel un climat de tabară educativ-recreativă cu obiective precise și îndrumători calificați.

Indrumatori
Locația - Activ Parc & Hostel

Tabara se va desfașura în localitatea Negrești, judetul Neamț, la doar 15 km de Piatra Neamț. Copiii vor fi cazati în camere cu 2 pana la 6 paturi. Activ Parc se găseste chiar la baza pădurii Almaș, într-un peisaj de poveste. Mai multe detalii gasiți aici

Locatia
Programul taberei

1. Activitați introductive:

 • Regulamentul și programul taberei

 • Spargem gheața!

 

2. Suntem ACTIVI

 • Descoperim WOOD WIDE WEB Copiii vor porni în drumetie în pădurea Almaș și vor dezlega indicii despre misterele padurii.  Pe parcurs vorbim despre plante și mâncăm fructe de pădure.

 • Escaladă în copaci: trasee de escaladă in functie de înăltime și de vârsta, precum și de abilitati fizice. Programul este menit să dezvolte coordonarea, atenția către detalii, empatia și încrederea în sine.

 • Lecție de supraviețuire în natură. Vom simula o situatie limită în care notiunile de baza legate de supraviețuire vor fi prezentate de către trainerii nostri apoi copiii vor avea de construit un adapost și vor invăta pașii necesari pentru a rezista cât mai mult într-o situatie limita și mai ales ce trebuie sa faca ca să se asigure ca sunt gasiți cat mai repede. Cu aceasta ocazie vor învata să-si pregăteasca un bagaj cu cele  absolut necesare pentru orice fel de drumeție.

 • Jocuri de echipă sau jocurile copilariei. Copiii vor fi implicați în diferite probe atat atletice (alergare, stafeta, jocuri de echilibru, jocuri de rapiditate în reactie) cît si sportive (învata să faca o încălzire, gimanstică,volei, fotbal) cu grade diferite de dificultate în functie de abilitatile fizice ale copiilor. Copiii vor concura în echipa. 

 

4. Activitati creative

  Activitatile creative se desfasoara, în cadrul atelierelor micii patiseri, modelaj, sau fashion  party             (copiii si vor crea propriile costume, nu este necesara nici un fel de tinută specială).

 

5. Limba Engleză în sistem Cambridge cu instructori autorizați Cambridge

Zilnic au loc activități si jocuri in limba engleză, cu materiale acreditate Cambridge. La sfârșitul taberei copiii primesc diplome de participare.

 

6. Ultima seară cu foc de tabară

Copiii sunt premiati cu diplome și medalii pentru curajul de a parcurge probele întâlnite în fiecare zi, câstigand titlul de aventurier. In ultima seara vom aprinde focul de tabară si împreuna vom împărtăși cele mai frumoase momente ale taberei.

 
Dezvoltare personală

În activitătile desfășurate, ne vom concentra atentia pe:

 • Abilitati de lucru în echipă (prin cooperare și comunicare)

 • Abilitati de auto-prezentare (prezentări în cadrul grupului)

 • Abilitati de lidership și cooperare pentru conștientizarea calitatilor fiecărui copil în parte

 • Indentificarea lucrurilor n comun la nivel de hobby și subiecte de discutie

 • Intărirea comunicarii interpersonale si diminuarea inhibitiorilor( imbunatarirea increderii in sine)

 • Importanta motivării colegilor in diferite situatii (empatie) si rezultatele pozitive pe care aceasta o poate avea asupra grupului

 • Incurajarea creativitatii și a sponteneitatii prin îndeplinirea unor misiuni neobisnuite, inedite

 • Exprimarea deschisa a părerilor despre experinetele trăite în timpul taberei și a celorlalti participanți

 • Abilități de rezolvare a problemelor/ conflictelor între participanti (prin simulări distractive)

 • Dezvoltarea gândirii logice necesara pentru rezolvarea eficiența unor activități

Programul taberei
Bagajul de tabară

Pentru a vă ușura munca în pregatirea bagajului copilului dumneavostră am venit cu câteva sfaturi pentru dumneavoastră:

 • Nu încarcați bagajul cu articole de îmbracaminte nepotrivite sezonului sau obiecte complet inutile pentru o tabară la munte.

 • O lista cu inventarierea hăinutelor copilului ar fi binevenită deoarece acestea se pot încurca foarte ușor.

 • De asemenea vă sfătuim să îi puneți în bagaj și câteva medicamente pentru răceala sau gripă, constipație etc., medicamente care i-au fost administrate în trecut și pentru care nu prezintă vreo alergie.

 • Vă sugeram să nu le dati copiilor telefoane mobile, console de jocuri portabile, laptopuri etc., deoarece acestea pot fi pierdute și pot distrage atentia copilului de la jocuri și activitați de grup

 • În continuare aveți lista cu lucrurile care nu ar trebui să lipsească din bagajul copilului:

 

 1. rucsac (maxim 25 de litri – care va fi folosit pentru drumeții)

 2. bocanci/ghete de munte (se recomandă o a doua pereche de încălţăminte de tip sport)

 3. șlapi sau papuci de casă

 4. pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.)

 5. pantaloni scurți

 6. tricouri (1/zi)

 7. hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă) 

 8. ciorapi bumbac (1 pereche/zi)

 9. trening

 10. şapcă, ochelari pentru soare

 11. crema protectie solara

 12. lenjerie intimă

 13. pijama

 14. pelerină de ploaie sau geaca de vara impermeabila cu gluga ( e potrivita si pentru serile vantoase

 15. trusă de toaletă

 16. medicamente – pentru copiii cu probleme de sănătate (acestea se vor administra sub supravegherea personalului și cu înștiintarea asistentului taberei.

Bagajul de tabara
Galerie
bottom of page